Jatkuiko arki?

Vaikka Essi oli luonamme ilahduttamassa arkea, oli arkipäivinä pakko käyttää aikaa myös opiskeluun. Maanantaina 24.04. alkavalla viikolla oli opiskelujen kanssa jo täysi tohina päällä ja lomat oli selkeästi jätetty taakse. Maanantaipäivä kului kokonaan Bioinformatic tools kurssin tehtävien parissa. Illemmalla ahkeran opiskelun vastapainoksi tehtiin Essin kanssa maukasta nachosalaattia ja suunnattiin syömisen jälkeen elokuviin katsomaan Beauty & The Beast (vihdoin!). Vaihtokaverini olivat kertoneet, että Belgiassa elokuvissa kesken leffaa on vartin tauko, joka ainakin heidän tapauksessaan oli pysäyttänyt elokuvan typerään kohtaan. Harmistuneesta odotuksestani huolimatta taukoa ei onneksi tullut! Essi tosin leffan jo nähneenä oli sitä mieltä, että siitä oli poistettu jotain kohtauksia? Myös äänet olivat mielestäni jotenkin hiljaisemmalla kuin Suomessa. Mutta todellisena Disney fanina rakastin elokuvaa kaikesta huolimatta. Poppareiden lisäksi elokuvaeväiksi valikoituivat pienet Carlsberg tölkit, ihan vain siksi, että oluen juominen elokuvissa oli sallittua.

Tiistai-illalla kokoonnuimme vakioporukkamme kanssa tuttuun paikkaan yhden hollantilaisen tytön asuntolalle istumaan iltaa. Illan tarkoituksena oli vaihtarikaveriemme elokuisen Suomireissun suunnittelu! Olimme yhdessä puhuneet, että reissua olisi hyvä suunnitella, jotta kaverit saisivat mahdollisimman paljon irti reissusta ja kaikkien toiveet otettaisiin huomioon. Minä otin ikään kuin puheenjohtajan roolin, mikä ei ollut aivan helppoa, kun porukkamme on yleensä melko kovaääninen, päällepuhuva ja aiheesta toiseen hyppivä (silti parasta). Saimme kuin saimmekin muotoiltua jonkinlaisen rungon reissulle sisältäen mm. pari päivää kesämökillä itä-Suomessa, Helsinki sightseeing sekä kaljakellunta. Ilta jatkui rennoissa merkeissä eri pelejä pelaillen ja Essikin otettiin heti hyvin porukkaan mukaan.

20170429_002248

Lentokonepeli. Hieman omilla säännöillä muokattuna.

Koska nuha ja väsymys olivat vaivanneet oikeastaan lähes koko tähänastisen vaihtoajan eivätkä helpottaneet, vaikka muutimme pois homeasunnosta, päätin vihdoin mennä lääkäriin selvittämään, mikä mua vaivaa. Kävin lääkärillä jo kerran helmikuussa, jolloin sain tabletit nenän tukkoisuuteen, mutta näistä oli apua vain hetkeksi. Tyhmyyttäni, ajanpuutettani ja ehkä hieman laiskuuttakin en mennyt heti uudelleen, vaan sain tämän aikaiseksi vasta nyt. Tällä kertaa oireiden perusteella lääkäri epäili joko virusta tai allergiaa ja halusi ottaa verikokeet asian selvittämiseksi. Parin päivän kuluessa tulisi sitten tulokset. Lääkäriin pääseminen Leuvenissa on onneksi helppoa, ajan voi varata netistä yleensä jopa samaksi päiväksi. Kertakäynti maksoi noin 25 euroa, josta eurooppalaisen sairaanhoitokortin omaavana saisin kuitenkin hyvityksen käymällä kuntapalvelukeskuksessa.

Keskiviikkoilta (koulun jälkeen..) vietettiin Essin kanssa Kessel-lo:n puistossa leikkipuistojen telineissä kiipeillen. Essi oli onneksi lähes yhtä innoissaan kuin minä tästä mahtavasta paikasta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s